Biografija

Prvi put istupa kao samostalni autor nakon raspada benda Venus početkom 2012. godine. Još u radu s bendom nastalo je nekoliko pjesama, ali je oduvijek postojala tendencija da se ostvari želja iz djetinjstva – vlastiti studio i aranžmani.

2017. Godine izlazi zvanično prvi singl „Korak naprijed“, kao rezultat projekta „Domaće nade“ Muzičke produkcije BHRT-a, i time kreće izdavački put mostarske kantautorke. Nakon 4 mjeseca izlazi drugi singl „Put bez laži“, koji je njen najdraži singl.

2018. godine kreće u izdavanje trećeg zvaničnog singla pod nazivom „Sretna na dan“, koji je rezultat pobjede na takmičenju u klubu Monument u Sarajevu, a uz singl predstavlja i svoj prvi spot. Dvije promocije u junu mjesecu bile su osvrt na čitav muzički put od djetinjstva do danas. Ovom pjesmom željela je predstaviti svoj iskorak u profesionalniji pristup sceni.

Čitavu 2018. godinu obilježili su mnogi kantautorski festivali u Zagrebu, Novom Sadu, Beogradu, Rušeu, na prostoru bivše države gdje ostvariva zapažene rezultate i upoznaje regionalnu kantautorsku scenu. Drugo mjesto festivala Takt u Srbiji, Druga nagrada žirija i Prva nagrada publike na festu Kantfest u Sloveniji ostaje kao veliki poticaj za daljnji rad. Na tim festivalima upoznaje mnogo svojih kolega kantautora i shvata da je ta scena mnogo uvezana na europskom nivou. Kraj godine obilježava proslavom Nove godine u Novom Sadu, nastupom prije benda Irie FM na trgu zajedno sa prijateljima kantautorima s festa Takt.
U 2019-oj godini desile su se promjene zvuka i ulaganje u opremu i live nastup. Anita više ne nastupa sama, a u toku je priprema promocije četvrtog singla “Utjeha” koji je po mnogo stvari poseban. Riječ je o najkraćoj pjesmi ikad, a onoj koja će najviše reći. Ovo je prvi singl u kojem je Anita potpuni aranžer pjesme, a svi instrumenti osim bubnja su snimani u njenom malom kućnom studiju. Do kraja godine očekuju se novi kantautorski festivali, koji su se desili kao rezultati prošlogodišnjih gostovanja: Festival “Dva oka” (Proložac), Festival S.O.S. Maribor, Festival ženske umjetnosti i aktivizma PitchWise Sarajevo, Festival Takt Novi Sad te Sofia Singer Songwriter Fest (Sofia, Bugarska).
U 2020-oj godini svijet je doživio preokret i totalni zastoj zbog pandemije, koja je globalno donijela promjene i prilagodbe. Planirani rad s bendom na albumu je zaustavljen, nije se desilo izdavanje novog singla, a desile su se neke suradnje s kolegama preko različitih online platformi. Tokom cijele godine desili su se festivali na kojima je Anita učestvovala kao revijalni dio večeri: Winterville Mostar, Mostarska Liska te ponovo Pitchwise festival Sarajevo.

Veliki dio njenog života postala je Mostar rock school, posljednjih 5 godina u kojoj je počela svirati bass gitaru, a kasnije i bubnjeve. Danas je na redu elektronska produkcija koja je donijela neke nove ideje, a i novu suradnju na producentskom nivou. Anita piše prve aranžmane za elektronsku muziku. Takodjer, tu se otvorila prilika za izučavanjem muzičke produkcije pa je tako jedan davni san ostvaren: edukacija kako postati aranžer i producent.

Anita je opremila svoj mali kućni studio u kojem sprema nove ideje i aranžmane za svoj budući rad. Njena najveća misija je jednog dana nekom djetetu biti muzički uzor.