Zašto Ladynita i zašto se uopšte to nalazi na oficijelnoj stranici?
Pisanje pjesama, tj. tekstova, melodija te aranžmana je uvijek bilo moja najveća strast. Još od djetinjstva postojala je želja da jednog dana imam svoj studio. U ona stara vremena to je bilo jako teško izvodivo i trebalo je jako mnogo novca za to, a i bilo je nemoguće učiti o produkciji bez velikih ulaganja. Produkcija je sama po sebi jako širok pojam, a i ne možete odjednom postati producent, bez znanja i godina i godina preslušavanja različitih stilova muzike. Džaba svo znanje svijeta, ako niste istrenirali sluh.
Svjesna sam svojih nedostataka na tom putu pa se i ne proglašavam profesionalcem, ali zato koristim svaku priliku da svakim danom postajem sve bliža tome. Na slici su prikazane moje 3 teke u koje zapisujem sve ono što sam učila o muziciranju, teoriji, produkciji, gitari, klaviru, bas gitari, itd. Nakon par godina amaterskog pristupa i površnog korištenja raznih softvera za komponovanje, 2016. godine počinje profesionalno učenje o muzičkoj produkciji te moje postepeno ulaganje u kućni studio, za koje se čini da nema kraja. Razvoj tehnologije je donio velike promjene i ogromnu količinu informacija o čemu god želite pa je davna želja postala stvarnost.
Nisam nikad željela takvo nešto da bih koristila opremu za komercijalne usluge drugima, već isključivo za to da svoje pjesme radim u potpunosti, od prve ideje do finalnog aranžmana. Pjesma “Utjeha” je prva pjesma koja će izaći kao prvi mini proizvod “Ladynite”, jer su svi instrumenti (kao i vokal) osim bubnja snimljeni u mojoj sobi. Dugo vremena sam tražila pravo ime za svoj mali projekat koji polako postaje jako bitan dio moje karijere pa zato i zaslužuje posebno mjesto na stranici.